Noari Kids amb les malalties del cor i La Marató de TV3

I love marató

Juntament amb l’Associació de ball A lo cubano, aquest any hem organitzat aquesta activitat per recaptar fons per La Marató de TV3:

Gimcana infantil solidària, botifarrada solidària, exhibicions de Zumba, percussió amb Sambossa i per finalitzar la festa…

GRAN SORTEIG d’una fantàstica panera entre tots els participants de la gimcana i el dinar de nadal, gràcies a la col·laboració de: A lo cubano, Noari Kids, Ideal Poblenou, Pedra Paper Tisora, Brinkadeira, Colours&Music Poblenou, Xagrí, La Rodona, El fil d’Ariadna, Hanau, L’Atelier, Kinder, Nabibi i l’Associació Petit Poblenou.

Us esperem el diumenge 14 de desembre a Can Saladrigas, aquí us deixem la programació!

la marato 2014

La 23 ª edició de La Marató de TV3 es farà el diumenge 14 de desembre i es dedicarà a les malalties del cor, una de les principals causes de mort al món i també a Catalunya.

Les malalties del cor, enteses com els trastorns que afecten l’òrgan principal de l’aparell circulatori, van causar durant el 2011 la mort de 13.000 persones a Catalunya. Dins d’aquest grup de malalties, les cardiopaties isquèmiques – l’infart i l’angina de pit – són les que més morts provoquen, en molts casos de manera sobtada, i representen la primera causa d’insuficiència cardíaca i de pèrdua de qualitat de vida dels pacients.

Els últims estudis epidemiològics sobre les afectacions coronàries indiquen que en 2011 es van produir a Catalunya un total de 104.877 altes hospitalàries per síndromes coronàries, la qual cosa representa el 10% del total d’ingressos.

Encara que ja van centrar les edicions de 1995 i 2007 de La Marató de TV3, les elevades xifres d’afectació d’aquestes patologies a Catalunya i l’opinió dels experts en aquest àmbit de la salut van ser raons suficients perquè el Patronat de la Fundació La Marató de Tv3 decidís centrar aquesta nova edició del programa a les malalties del cor.

D’aquest grup de patologies, La Marató 2014 tractarà les malalties coronàries, les valvulopatíes i les malalties de l’aorta ascendent, les arítmies, les miocardiopatías i les cardiopaties congènites.

Últimament, la recerca en aquest àmbit ha obtingut grans avanços. En les últimes 3 dècades, les millores en el tractament coronari i els protocols mèdics utilitzats han aconseguit allargar 7 anys l’esperança de vida dels afectats. No obstant això, segueix sent una de les àrees prioritàries en inversió científica a Catalunya. Els experts preveuen un augment d’aquestes malalties en els propers 35 anys i confirmen la creixent afectació coronària en persones joves, menors de 50.

Per això, el 14 de desembre, La Marató de TV3 dedicarà 15 hores d’emissió en directe a divulgar i sensibilitzar sobre les patologies del cor amb l’objectiu de recaptar fons per engegar nous projectes de recerca en aquest àmbit.

Acerca de Albert

Co-fundador de Noari Kids y papá de tres. Asesor en sistemas de retención infantil. Apasionado de las nuevas tecnologías.

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.